maisseblog

Ells i elles, valents i atrevides

[Tema: Help yourself

Àlbum: Gold

Intèrpret: Tom Jones]

Ells i elles, que no segueixen un patró i cadascú, individualment, ha vingut per un camí, que finalment s’ha juntat amb el nostre. Després, una vegada tots junts, ens entenem, treballem junts i, fins i tot, formem un bon equip. La gran majoria d’ells ja havia perdut la il·lusió per estudiar o més bé havien perdut l’esperança d’acabar els estudis què esta societat, les seues famílies, i els seus amics s’atrevien a dir-los i aconsellar-los que havien de seguir.

Però ells, valents i atrevides, es matriculen i ho intenten. Els costa perquè molts d’ells també treballen i tenen dues jornades, la de treball i la de l’estudi. I se les ingenien per traure temps d’on abans pensaven que no podia ser possible. Exprimeixen el temps fins que veuen que sí, que és possible dedicar-li temps a l’estudi i, el que és el millor que tot, és possible també que els agrade estudiar. Allò que ja havien oblidat i pensaven que ja no era possible.

I comencen de nou, i trien, planifiquen i s’adapten i ho intenten i cauen i es tornen a alçar, amb més força que abans. I ho aconsegueixen, finalment, després de tot l’esforç. Mentrestant la resta de la societat no els creu i es pensen que estan practicant un pseudoestudi o alguna cosa pareguda però que no es pareix a allò d’estudiar seriosament. Ells que saben, si només miren…

Però tots ells encara no saben que eixe esforç tan gran, el qual s’aconsegueix buscant i trobant temps que abans ni valoraven, modificant espais de temps i planificant-se, fa que finalment tinguen una valuosa experiència. L’experiència d’haver estudiat amb gana, amb voluntat, amb esforç i no endur-se només els coneixements que han aprés, sino també una lliçó d’autodisciplina, d’esforç i de constància que els durarà per sempre.

I és per això, que des d’ací, dedique este article a tot l’alumnat de Cicles Formatius i, en especial, als meus. A tants i tantes que han passat per les meues classes i he tingut l’oportunitat de conéixer i ensenyar-los i també, per què no, aprendre d’ells. M’alegre de què l’atzar ens haja col·locat en un camí comú que hem compartit i que ha estat un vertader plaer. Especialment, als meus alumnes d’enguany dels quals ja estic acomiadant-me i, encara que cada curs em passa el mateix en esta època, hui encara em resistisc a fer-ho.

Però, a més a més, no vull oblidar-me d’aquelles i aquells que no saben quin camí prendre ni saben si deixar d’estudiar o si reprendre l’estudi. Els anime perquè busquen la professió que els agrada, aquella amb la qual se senten bé i que proven amb un Cicle Formatiu. Teniu per segur que la societat, inicialment, pensarà que has triat una segona opció o això que no és el que se suposa que has d’estudiar . Però la societat ha de canviar i, de fet ja està canviant, perquè cada vegada són més les empreses que busquen professionals de Cicles Formatius per a els seus llocs de treball. Perquè saben que estan preparats i tenen unes competències pràctiques i unes habilitats que, dificilment, altres estudiants tenen. Si heu decidit o esteu per decidir, animeu-vos. Els Cicles Formatius són una molt bona opció. Anima’t! Intenta-ho!

Anuncis
This entry was published on 15 de Juny de 2016 at 9:02 PM. It’s filed under fotos, paraules, Sentiments, sentits, somni, sueño, Uncategorized, Valors, vida and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Ells i elles, valents i atrevides

  1. Muchísimas gracias. Sin duda, tener una profesora/tutor que te guíe, te apoye y demuestre ganas, ilusión y pasión por lo que hace, se trasmite y da fuerzas a todos aquellos que en algún momento flaquean. Ha sido un auténtico placer como alumno tenerte, si todos los tutores y profesores fuesen la mitad de entregados que tú, la enseñanza sería un éxito. Solo espero que sigas muchísimos años dando ánimos y fuerzas a los alumnos y como dijiste, “acompañándonos de la mano hasta que podamos andar solos en este camino que hemos decidido emprender”.

    De verdad ha sido un auténtico placer haber sido tu alumno.

  2. Muchas gracias a tí, Juan Miguel. Tener alumnos tan entregados como vosotros es todo un gusto. Como os dije, aparte de los conocimientos impartidos hay otra parte que es la disciplina, el esfuerzo y la entrega que también se aprenden y ese aprendizaje os lo llevaréis también para siempre con vosotros.
    Un abrazo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: