maisseblog

Cavalcades, Reis Mags i altres coses vertaderament importants

RutaAitanaX11


[Cançó: Any nou
Intérprete i autor: Martí Soriano
Àlbum: Un món per estrenar
Any: 2010]

Ni Marty McFly fa trenta anys enrere podria haver imaginat que el recent 6 de gener de 2016 i durant tota la primera setmana de l’any, en ple segle XXI, la notícia del dia i el trending topic fóra la vestimenta, disposició o aspecte dels Reis Mags a les diferents cavalcades celebrades al nostre país, si és que podem anomenar-lo així.

Començant per l’acte celebrat a València, ja que als més conservadors els ha sentat molt malament que tornaren les tres magues de la República; continuant per Madrid, on els reis eren més mags que reis i, en compte de ser grossos i ostentosos, eren flaquets i amb tratges més simples; i per últim, i sense anar molt lluny, podem acabar per Benidorm, on com els Reis no anaven en tres carrosses diferents, segons molts, eixe acte ja no va ser tan emocionant ni tan tradicional. I podríem continuar anomenant tants llocs com crítiques associades a ells.

El més graciós de tot és que qui opina sobre estos actes no són els xiquets, màxims destinataris dels regals i de les il·lusions d’este dia, sino els seus pares que, completament indignats, presenten queixes virtuals massivament, defenent els seus fills, se suposa. Quina estupor que els reis tinguen eixe aspecte!! Quan important és per al futur del nostre país i, sobretot, dels nostres fills!!

Jo sí que m’indigne de veure quina societat tenim i en la qual vivim. M’indigna saber que la societat es preocupa i fa molt de soroll davant dels tratges d’uns personatges que, completament ficticis, només existeixen realment en les ments dels xiquets. Algú s’ha parat a imaginar com els dibuixarien els nostres fills als reis mags? Algú ha pensat o s’ha parat a revisar les fotos de quan nosaltres, els pares d’ara, érem xiquets abans i tenim fotografies amb els reis de fa treinta anys? Eren així com ara, eren com volem o simplement eren personatges ficticis i a la nostra ment que feia igual com estigueren vestits?

I és que realment esta societat es preocupa molt més de coses superficials i sense importància que de les coses vertaderament importants. Si a això afegim raons polítiques, ens trobem que ja tenim de nou instaurats aquells dos bàndols de conservadors i esquerrans, com fa quasi 80 anys. Por em fa només pensar-ho!

I és que a mi allò que m’entristix enormement no és més que lapublicació de comentaris d’amics, de coneguts i de desconeguts, a les xarxes socials, uns més que altres, intentant xafar al del costat, no per a sumar però sí per a restar i sobretot en l’ambient polític. Que trist senyors! Quina vergonya que em fa!

I no ens adonem que la societat que tindrem en pocs anys, eixa societat que volem per al futur dels nostres fills, l’estem construint nosaltres i ho estem fent d’una forma molt hipòcrita i teatrera. Allò que diem, parlem o afirmem, hem de pensar que estem transmetent-t’ho directament als nostres fills, siga bo o no, siga positiu o negatiu. Siga odi, crítica o amor. I així seran ells, una viva imatge nostra.

Tan se val, diran alguns. A mi no em val saber que la societat estiga corrompuda per l’odi a la resta, a aquell que no té les mateixes idees que jo. Aquell del qual busque com fer-lo caure per a riu-me d’ell. Però en quina societat vivim!! Com diu la cançó, el món està girat.

Podria continuar parlant del mateix tema aplicant-ho a altres aspectes i fets de la societat, encara que hui m’haja centrat amb els Reis Mags d’Orient. Però ho he volgut fer així i hui perquè vegeu en quina falsedat i quina hipocresia vivim.

Per últim, i per totes les anteriors raons, m’agradaria que en este principi d’any, els pares pensaren una mica més en els fills, ni en tanta política, ni en tanta ideologia. Penseu en els fills, que ens estan esperant, sobretot, per gaudir amb nosaltres i també, perquè puguem deixar-los un futur millor.

Feliç any nou a tots! Però esforceu-vos en canviar este món girat, almenys una mica.

Anuncis
This entry was published on 9 de gener de 2016 at 12:07 PM. It’s filed under "la música i els sentits", fotos, paraules, Sentiments, sentits, somni, Valors, vida and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: