maisseblog

El futur del passat de 1985

Back to the Future


[Intérprete: Huey Lewis & The News
Album: 1985 Back to the Future]

Hui ja és el futur. El futur del passat. Però així és. I és que de segur que tots els de la meua generació i anteriors, recordem aquell film que vam veure a l’any 1985, quan jo tenia 12 anys, que ens va fer viure emocions i esperances d’allò que seria el futur en el 2015 amb un bot temporal. Justament el 21 d’octubre de 2015 era el futur, trenta anys més tard, d’aquell passat a 1985.

Steven Spielberg, com tantes i tantes películes que ha fet bé, va aconseguir un fenòmen que trenta anys després encara ens agrada veure. I el seu guionista, Robert Zemeckis, també. El fet és que la gran majoria de coses que van pronosticar, ja han ocorregut, tecnològicament parlant. Rellotges que parlen, sabatilles esportives aerodinàmiques, videoconferències amb la televisió, etc. Hi ha similituts i també hi ha canvis. Tal volta un altre dia m’anime a analitzar-los més detingudament.

Però la veritat és que hui és un dia històric. Sobretot per als que a l’any 1985 encara erem xiquets o adolescents i ara, són els nostres fills, els que ho són. Això em fa reflexionar sobre la vida i posar un punt i apart a la resta de coses que he de fer hui. Em fa pensar molt hem avançat i molt hem retrocedit. Si poguera veure hui a Marty McFly passejant pel 2015, de segur que tindria moltes coses a dir-li perquè no passen coses que hui, al 2015, estan passant.

Li diria que al 1985 s’evite i es controle al màxim la corrupció, que es controle, que es mesure i que es sancione. Que això l’única cosa que ens ha fet és anar enrrere i, també, abocar-nos a viure pitjor i amb menys recursos. I no li parlaria només dels recursos econòmics, sino també dels recursos necessaris per a la vida, com són la natura, l’aigua, la conservació dels animals i els hàbitats naturals. Els diria que revisaren les lleis de protecció, per a no explotar tant el sol.

A més a més, li diria que, per favor, alimenten i facen créixer als seus fills i nets amb l’educació pels valors i el respecte. Vivim ara, al 2015, a una societat, en la que ser d’una altra raça, d’un altre país o parlar un altre idioma ens provoca discriminació no controlada, i això és intolerable.

Evidentment, i sobretot en el aspecte de la tecnologia, fets pronosticats i altres no tant, han fet que la nostra vida siga més fàcil i la comunicació de la informació entre totes les persones del món haja millorat molt. I això no es pot negar.

Però, a dia de hui, al 2015, encara tenim moltes zones del món on la tecnologia ni tan sols la coneixen perquè ni tan sols els ha arribat ni els arribarà. No potser que tinguem avanços ultramoderns en el primer món i les necessitats bàsiques no les tinguen al tercer o quart món.

Si poguera, li diria a Marty McFly que s’intenten eliminar els interessos polítics a favor de l’estudi de noves i antigues enfermetats, perquè gent no estiga hui malalta i sense curació i que les farmacèutiques i els governants no cedisquen per tots els interessos generats per esta indústria.

I li diria tantes i tantes coses, que no acabaria en tot el dia, però… torne al 2015. I em quede pensant en aquella película que vaig veure tantes vegades amb els meus germans, amb els meus fills i espere veure algun dia amb els meus futurs nets i continuar contant les batalletes per comparar el món d’abans i el món d’ara.

Anuncis
This entry was published on 21 d'Octubre de 2015 at 8:49 PM. It’s filed under "bons moments", fotos, música and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “El futur del passat de 1985

  1. El futur el construim cada día, i nosaltres, que treballem en el món de les tecnologíes, som una gran part d’aquesta construcció.

  2. Tens raó, però no només nosaltres, crec que tothom ha de prendre part.
    Gràcies per la teua aportació, Pablo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: