maisseblog

Últimes hores de la batalla

[Títol cançó: Al País de la Ribera
Intérprete: Obrint Pas
Album: Coratge]

Estem a la recta final. Ja sabem que les batalles de poc serveixen i, finalment, mai no guanya ningú. És a dir, tots perden o tots guanyen. I així és, en este cas, també.

Hem pogut veure de tot en aquesta última batalla. Tot tipus d’atacs enviats cap a l’oponent, esta vegada, al segle vint-i-ú en forma d’insults, mentides i acusacions. Però encara ens faltava veure noves armes per atacar d’una forma molt més indirecta i no sabem si ofensiva, en les últimes dotze hores de batalla.

A l’arribar a casa he vist dues bombes a la meua bústia. Encara no havien explotat i tampoc tindran temps d’explotar abans de la jornada de descans. No eren més que notícies retallades de noticiaris, d’uns o altres capitans dels bàndols participants. Sense més, parlaven malament dels altres, però què, amb tota la metralla que han tirat estes últimes setmanes, la gran majoria no serà capaç d’analitzar ni de distingir. Alguns comprendran estos últims atacs amb el sentit contrari del sentit real del missatge, altres es pararan a pensar una mica més i ho esbrinaran i jo, intente traure alguna anàlisi molt més directa per arribar a alguna conclusió.

I m’adone que és tot una farsa. Si ara s’estan insultant i estan atacant-se tot el que poden, a partir de les setmanes següents intentaran fer-se, fins i tot, ben amics. Ja no només coneguts, sinó aliats.

La resta, osiga, el poble, els que cada dia tenim la sort de poder dur el pa a casa dignament, haurem vist passar una batalla realment fictícia, de cara a l’exterior. Perquè l’única decisió, si hi ha alguna a prendre, realment, és la nostra.

Podrem lamentar-nos per no saber decidir o per no pensar què és allò que ens convé, sense condicionar-nos pels colors de les senyeres de cada bàndol. Però no, de vegades i en moltes ocasions, el poble es deixa dur i finalment és el més esclau dels esclaus en aquesta guerra que, definitivament, només el poble guanyarà o perdrà.

Senyores i senyors, penseu bé què fareu per triar com millor sapigueu i penseu. Heu de saber que els guanyadors no són els bàndols, sino que ho és el poble si la nostra decisió és la millor que podem prendre.

Anuncis
This entry was published on 23 de Mai de 2015 at 7:37 AM. It’s filed under "més fort", "sense veu", fotos and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: