maisseblog

Jornada de reflexió… al meu estil

momentsReflexió

Hui, tal i com ocorre sempre abans del dia de les votacions electorals, toca reflexionar. És a dir, segons l’Estat, estem obligats a reflexionar. I sobre què hem de reflexionar? I per quina raó ho hem de fer tots a la vegada i el mateix dia?

Crec que, en compte de fer-ho un únic dia cada cert nombre d’anys, tots i cadascú de nosaltres, inclosos els menors de divuit anys, hauríem de reflexionar tots els dies, una mica més del que ho fem. La veritat és que a mi el dia de hui, justament, no m’emociona reflexionar en absolut, encara que com podeu comprovar, ja ho estic fent. Però no ho faig exactament per decidir a quin partit votaré demà.

Pense que la nostra reflexió de hui i de cada dia no hauria de ser per decidir a quin partit anem a votar, cosa que de segur que cadascú ja té prou clar i que tampoc se soluciona el dia anterior. Seria com dir que hem de deixar reservat el dia anterior a un examen per a estudiar. Tots sabem que l’últim dia abans d’un examen no és el millor moment per posar-se a estudiar ni a pensar com plantejarem l’examen. I si ho fem, serà un complet desastre. Opine que, de la mateixa forma, este dia de reflexió no serveix tampoc per a res.

Per eixa senzilla raó, la reflexió que pense que hem de fer en un dia com hui hauria de ser la reflexió que cada dia al matí hauríem de fer-nos tots. Crec que cadascun de nosaltres hauríem de reflexionar i pensar si realment volem per vida allò que anomenem la nostra vida. Sona molt seriós i molt greu, però així és. És cert que poques vegades pensem si allò que fem cada dia és el que voldríem continuar fent la resta de les nostra vida. Simplement caminem, continuem, seguim al que va davant nostre i no ens plantegem res més, la majoria de les vegades. No vos sembla que actuem com si fórem autòmates? Seguim un camí, prèviament establert, amb uns cànons definits i amb unes normes imposades pels altres que es troben en situacions diferents a les nostres, sense que res ens faça pensar si caldrà canviar alguna cosa.

Jo vos anime a que comencem a plantejar-nos quines coses canviarem individualment per tal de fer veritat allò que somiem, allò que sembla tan lluny. Però que si no ens ho plantegem, mai serà possible. Primerament, a les nostres vides. Perquè si som capaços de canviar el nostre interior i la nostra forma de funcionar, podrem ser capaços de canviar qualsevol cosa d’este món. Pense que allò que a la nostra imaginació no existeix i amb el nostre espèrit no lluitem, es quedarà en un simple pensament un dia qualsevol i desapareixerà com la brisa que acarona la nostra cara vora la mar i la qual deixem passar sense més.

Heu pensat què passaria si tothom, tota la ciutadania d’este país o d’este món reflexionara en algun moment i pensara què vol, què somia i què està disposat a fer per canviar alguna cosa?

Senzillament, pense que les coses serien diferents i tot seria més positiu. L’altre dia llegia una frase per internet que em va fer reflexionar intensament. La frase deia que els analfabets del segle XXI no seran aquells que no sàpiguen llegir ni escriure, seran aquells no sapiguen aprendre, desaprendre i reaprendre. I amb aquesta reflexió vaig deduir la raó per la qual a la nostra societat hi ha més analfabets dels que pensem. I molts d’ells, tenen molt de poder, cosa que és encara més greu, si cap.

Espere, que com jo, hui reflexioneu, però una mica més enllà. I espere que no siga només per pensar en la decisió davant unes eleccions, sinó que aprofiteu el temps pensant com voldríeu cadascú de nosaltres viure demà i quin futur és el que voleu per als vostres fills. Vos anime a fer-ho, en un dia com hui en el qual ens toca reflexionar.

Així i tot, vos desitge una feliç jornada de reflexió i que, almenys, vos servisca per a reflexionar sobre alguna cosa interessant.

Anuncis
This entry was published on 24 de Mai de 2014 at 10:50 AM. It’s filed under "la música i els sentits", "la vida és bella", fotos, Paissatges, paraules, Sentiments, sentits, somni, sueño, Valors, vida and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Jornada de reflexió… al meu estil

  1. Tens tota la raó. Jo, per si de cas, no vaig a fer eixa reflexió que dius…. No siga cosa que no m’agrade la meua vida y vullga canviar 😉

  2. Moltes gràcies, Elena! Ahí està la gràcia… 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: