maisseblog

Com celebrar que estic feliç?

La felicitat

Escolta Happinness d’Ennio Morricone:

Com que hui, i desde fa un any, el 20 de març se celebra el dia internacional de la felicitat, he trobat una excusa per escriure. I no és que no tinga excuses diàriament per escriure, que en tinc moltes al llarg del dia i de la setmana, però el que em falta és el temps per tal de sentar-me i poder-ho fer. Hui, m’he obligat a fer-ho, ja que el tema de hui m’atrau i molt.

Donar una definició de felicitat és molt difícil, més bé impossible. Ja que per a cadascun de nosaltres, la felicitat significa una cosa diferent. Inclús, per a qualsevol, el que ahir significava felicitat hui ja no ho és, i la felicitat passa a ser una altra cosa. Per tant, podríem dir que la felicitat és una definició canviant, una mena de necessitat que sempre estem buscant. O sinó, qui no busca la felicitat a la seua vida? Seríem estúpids o poc pràctics si no ho férem. Però… com busquem la felicitat? O més bé, on i com pensem trobar-la?

Després de moltes reflexions i unes quantes experiències, arribe a la conclusió que la felicitat no l’hem de buscar en el futur i sí l’hem de gaudir al present. Per suposat, podem ser feliços recordant la felicitat del passat. Però per a ser feliços en el present, haurem de ser feliços hui. I, sobretot, per a mi, el fet de pensar “demà seré feliç” és somiar en fantasies. Si no sóc capaç de ser feliç hui, a cada instant, difícilment podré ser feliç demà o l’any que ve.

Com ja podeu veure, la meua felicitat, per tant, és momentània. Però això no vol dir que no es puga ser feliç en general com a resum de tots els moments que vivim. Diríem que la felicitat seria el resultat d’una fòrmula sumatòria a partir de tots els petits moments feliços i això, en definitiva, fa que puguem dir que ho som a la nostra vida.

Per a ser realistes, a la nostra vida no només hi ha moments feliços. Hi ha d’altres dolents i d’altres neutres, podríem dir. Com que sóc una xica de ciències, i a més a més, informàtica, sempre intente reduir a la matemàtica i la lògica tots els problemes i qüestions que em fan pensar. I com a primera definició de felicitat podria dir que la nostra felicitat és el resultat de les operacions amb la felicitat o infelicitat d’eixos petits moments els quals vivim cada dia. Tot moment pot sumar i tot moment pot restar, inclús algun moment pot multiplicar i altres dividir. Del que es tracta és que el resultat de l’operació siga positiu. És a dir, que els moments positius superen als negatius i siguen suficients en quantitat, però sobretot en qualitat, com per a poder estar contents i viure feliços.

I, en el dia de hui, podria recordar justament fa un any on em trobava. No vos ho diré. Vos ho haureu d’imaginar. Però recorde que el dia de hui de fa un any el vaig gaudir moltíssim, encara que la causa no era alegre i era més bé trista i ressignada, l’esforç per arribar al dia va estar ple d’il·lusió.

Amb això, vullc recordar-vos també que no tot moment feliç és conseqüència d’un camí amb moments feliços. I és més bé al contrari. Per trobar un moment realment feliç, de vegades o quasi sempre, has de fer un gran sacrifici amb moments difícils i sacrificats, que també en cada moment pot donar-nos eixa felicitat necessària diària.

I com que ja he parlat de la meua visió de la felicitat, només em queda desitjar-vos que sigueu molt molt feliços. Que cada moment de la vostra vida es convertisca en una excusa per gaudir. Que cada instant el visqueu com irrepetible, perquè realment ho és. I que cada pensament en la vostra ment siga positiu i, a la vegada, feliç.

Vos deixe amb el vídeo que Alba Mercader va gravar, versió del I’m happy a Benidorm) i al qual vam tindre, Josep i jo, l’oportunitat de participar. Perquè participar en un projecte feliç m’encanta. Perquè vullc ser feliç i perquè sóc feliç cada dia.

Que sigueu molt felicos, amics!!!

Anuncis
This entry was published on 20 de Març de 2014 at 3:52 PM. It’s filed under "bons moments", "la música i els sentits", "la vida és bella", flor, flower, fotos, Macro, música, music, Natura, paraules, Sentiments, sentits, somni, sueño, summer, Valors, vida and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Com celebrar que estic feliç?

  1. Pensamos igual, la felicidad es cosa del presente. Y está claro que si disfrutamos del presente, éste se convertirá en un bonito pasado. El futuro se queda fuera de la ecuación…. de momento, porque como bien dices, los esfuerzos algún día se convertirán en alegrías 🙂

  2. Gracias, Miriam! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: