maisseblog

Fins on em deixe portar?

Fins on em deixe portar?

Mòbils, nintendos, tauletes… han revolucionat la nostra forma de vida i, sobretot, la dels nostres fills, si ho comparem amb la vida que feiem nosaltres a l’edat que ara tenen ells.

Per una banda, la nostra societat i els nostres costums han canviat i cal adaptar-se per no quedar-nos fora del sistema. Per una altra banda, és important tindre un criteri propi i no deixar-nos portar arrossegats per la riuada de la societat.

Si reflexionem una mica sobre què fem cada dia i quines d’eixes accions són una conseqüència del seguiment del que fa la resta de la societat, ens adonarem que hi ha moltes coses que podríem no fer, o almenys, no fer-les tal i com les fa la resta de la societat que ens envolta, ni seguir a les masses sense pensar per què ho fem.

Si tots buscàrem una mica el nostre propi camí, lluny de paréixer una solució individual, seria més fàcil solucionar els problemes globals. Començaríem a plantejar-nos el perquè del que fem i el perquè del que som, de com vivim i de com volem seguir vivint. Aspecte que hui en dia està molt lluny de cadascún de nosaltres i de la resta de la societat. I això és perquè, senzillament, poca gent s’ho planteja.

El tema del qual parle hui és aplicable a moltes àrees i formes de vida de la nostra societat. Però vull tornar al que inicialment introduïa, que no és més que la forma amb la qual ens deixem portar per la tecnologia, i sobretot, com ho apliquem en l’educació dels nostres fills i de la nostra pròpia vida.

Qui no coneix a alguna familia amb fills menors de 12 anys, on cadascun ja té un mòbil i utilitza perfectament totes les apps i xarxes socials, quasi millor que els pares? Qui no coneix a alguns pares que s’excusen en què els fills ja en saben més que ells per a no plantejar-se si han de posar-se seriosos amb l’assumpte o no?

Com ara tinc temps de pensar i també tinc temps de fixar-me en les persones, les relacions i la seua forma d’actuar, de parlar i d’educar, puc dir-vos que analitzant-ho tot, m’he adonat que és molt important que cada familia tinga un criteri propi dels aspectes pels quals ens deixarem o no portar, segons com va canviant la societat.

Per posar algun exemple, vos faré algunes preguntes que hauríeu de contestar internament: Per quina raó de pes he de posar a les xarxes socials tot un àlbum familiar de fotografies on estic, on he estat i amb qui i què estava fent? Estic obligat a fer-ho, qui m’obliga o per què ho faig exactament? És realment necessari? Vull demostrar alguna cosa? És un fet que necessite, que la resta sàpiga de mi, el que vull mostrar o demostrar?

I si comenceu a contestar a les anteriors preguntes podreu comprovar que el que decidiu fer vosaltres serà un reflexe exacte i pur del que faran els vostres fills, perquè veuran el que feu, a banda que vegen el que la resta fa. Però per a ells, el que els val realment i el que valdrà, sobretot quan són petits, és el que vosaltres els recomaneu, amb coneixement de causa i amb una decisió ferma com a persones madures que sou.

Per això i des d’ací, vos demane, que si volem canviar este món, si no ens agrada per la raó que siga, que en tenim moltes, el que hem de fer és reflexionar una mica per tal de canviar-nos nosaltres per dins, canviar el nostre pensament i les nostres accions, tindre clars els nostres pilars bàsics i saber triar amb coneixement de causa i, així, poder decidir sense deixar-nos portar tant com ho fem últimament per esta societat que ens està continuament marcant i dirigint.

Anuncis
This entry was published on 9 d'Agost de 2013 at 4:50 PM. It’s filed under "la música i els sentits", "la vida és bella", fotos, música, music, Sentiments, sentits, Valors, vida and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: