maisseblog

Les sorpreses i la tecnologia

A mi les sorpreses m’encanten, sobretot m’agrada preparar-les per a persones especials, més que rebre-les jo. Tota la preparació, la il·lusió i les ganes de sorprendre a algú especial, fa que siga emocionant preparar sorpreses per als altres, perquè el temps de preparació de la sorpresa és molt més llarg que el de rebre-la i també el pensar com la rebrà el destinatari, quina cara posarà, provoca que el fet siga molt més misteriós i interessant.

Al llibre que ara estic llegint explica que està comprovat científicament que les persones gaudim molt més quan fem algun regal als altres que si ens el fem a nosaltres mateixa. Sempre he pensat que era molt difícil preparar-me sorpreses a mi. Tinc el defecte o mania d’estar sempre massa pendent de tot el que em rodeja, de fixar-me en tots els detalls, de no perdre’m res i, fins i tot, d’endevinar què podrà passar, una vegada que he nugat tots els fils solts que he trobat després de la meua exhaustiva observació.

Realment m’agradaria no ser així, i poder rebre sorpreses amb tota la seua intensitat, segurament perquè, tal i com diu el llibre, vivim de forma més emocionada si les coses que ens passen se n’ixen de la rutina quotidiana. M’agradaria ser més despistada per a eixes coses, no fixar-me tant en els detalls, no pegar-li tantes voltes a les coses. Així i tot, he rebut moltes sorpreses dels meus i segueix rebent-les cada dia i a cada instant i això em fa molt feliç. Justament eixes sorpreses són les que mai se m’oblidaran i sempre estaran a la meua memòria.

Però parlant de les sorpreses de cada dia, i no per això menys especials, hui he descobert i m’he sorprés de mi mateix perquè he pogut sorprendre’m i quedar-me sorpresa, d’una cosa realment simple. M’he sorprés amb un fet que no pensava que em sorprendria mai.

Com que ja sabeu els qui em coneixeu, dedique una gran part del meu temps a ensenyar informàtica i noves tecnologies als qui de segur que en un futur molt proper seran especialistes en este camp i ens salvaran de la crisi; perquè com tots haurieu de saber ja, les noves tecnologies i la inversió en l’educació dels futurs adults en aquesta ciència, serà la única cosa que ens podrà treure d’aquesta crisi tan gran, si és que hi ha alguna cosa capaç de fer-ho.

Per això, el fet què m’haja pogut sorprendre i no deixe de fer-ho cada vegada que pense en el que s’ha pogut arribar a conseguir mitjançant la tecnologia, tampoc deixa de sorprendre’m. En fi, que m’he quedat bocabadada de comprovar que m’he pogut sorprendre per una cosa així…

La qüestió en si és molt simple. He instal·lat un programari al meu mòbil -un programa que podria ser, en part, l’enunciat d’una pràctica per als nostres alumnes actuals o futurs, reconec que d’una complicació avançada- i m’he quedat sorpresa del que és capaç de fer el programa en si. Com ja sabeu també, m’agrada molt sentir i gaudir de música agradable, i he pogut comprovar que existeix un programari per a mòbil que, aproximant el mòbil a la font de so quan sona una melodia, tarda menys de dos segons en endevinar de quina cançó es tracta, el grup que la interpreta, la portada del seu disc, la lletra de la cançó i, fins i tot, i bocabadada m’he quedat, de veure que va escrivint la lletra com si fos un karaoke, per si la volem cantar mentrestant està sonant.

Qualsevol de vosaltres diria: “Clar, no ho sabies això? Jo el tinc instal·lat i funciona molt bé. Vaja cosa que et sorprén!” Doncs sí, puc dir-vos que cada vegada que ho pense segueixc sorprenent-me, ja que em pareix realment fabulós poder obtindre de forma tan ràpida eixa informació tan completa. Em sorprén sobretot saber que un codi fet per programadors puga ser tan efectiu per a una cosa tan pràctica i em pareix meravellós poder presumir de dir que això és la tecnologia, això és part de la meua feina i això és el futur.

Per tant, amb eixa sorpresa que he tingut hui us deixe i us desitge moltes moltes sorpreses que, per insignificants que pareguen, són realment fantàstiques. I clar, no podia acomiadar-me sense dir-vos que la música que us pose hui l’he poguda obtindre amb l’ús d’eixe programari tan sorprenent.

Anuncis
This entry was published on 30 de Mai de 2012 at 11:08 PM. It’s filed under fotos, música, Paissatges, Valors and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Les sorpreses i la tecnologia

  1. Com eres positiva, veus les sorpreses positives, el problema rau quan no ho són. No obstant això, la descipció que fas és excel·lent!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: